T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / MEZİTLİ - Mezitli Anadolu Lisesi

Mezitli Anadolu Lisesi

Telefon
0
Belgegeçer
0
WEB
https://mezitlianadolulisesi.meb.k12.tr
Adres
Esenbağlar Mahallesi Esen Küme Evleri No 20/3 Mezitli MERSİN
Vizyon
Atatürk ilke ve inkılapları ile Milli Eğitim Temel Kanunu’nda belirtilen hedefler doğrultusunda, güzel ahlaklı, yaşadığı toplumun örf ve adetlerine duyarlı, etik kurallara uyumlu, disiplinli, azimli, yaratıcı, girişken, üretken, dinamik, tam donanımlı, araştıran, merak eden, sorgulayan, öğrenmeye açık ve öğrenmeyi seven bireylerin yetiştirildiği; bireysel farklılıkları dikkate alarak ötekileştirmeyen, akademik ve sosyal alanlarda başarı odaklı bakış açısıyla öğrencilerin motive edildiği, rasyonel eğitim anlayışının hakim olduğu, liderliği ve eğitim öğretime bakış açısıyla yaşadığı toplumu pozitif yönde etkileyen örnek bir okul olmaktır.
Misyon
İnsan haklarına saygılı, güzel ahlaklı, milli ve manevî değerlerine bağlı, evrensel ve toplumsal sorunlara duyarlı ve bu sorunlara çözüm üreten yurtsever bireyler yetiştirmeyi Dünyadaki en modern ve güncel eğitim yaklaşımları ışığında eğitim öğretim ortamı sunmayı, Yabancı dil öğretiminde farklı öğretim yöntem ve tekniklerini kullanarak, kendilerini yabancı dillerde de ifade edebilen bireyler yetiştirmeyi, Yükseköğrenime geçiş yoluna hazırlamak ve bu yolda rehber olmayı, Öngörülen hedeflere ulaşmada alternatif yolları araştırmak, sürekli olarak gelişime ve değişime açık olmayı, Spor ve sanatta gelişimi desteklemek, akademik ve sosyal anlamda başarılı ve etkili bireyler yetiştirmeyi, Özgüven ve öz saygısı yüksek, ileri görüşlü, hak, adalet ve sorumluluk bilinci yüksek, girişimci, yenilikçi, sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine imkan sağlamayı, Eğitimde fırsat eşitliği sunarak, bireysel farklılıklara saygılı, üretken ve yaratıcı bireyler yetiştirmeyi amaçlar.
Başarılar
Öğretmen :58
Öğrenci :901
Derslik :24
Konferans Salonu :1
Spor Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2980
Revir:1
Öğretim Şekli :NORMAL
Saatler
08.15 - 15.20
Isınma
KLİMA
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
Ulaşım
Şehir merkezinden 30 dakikalık aralıklarla Mezitli Koop Minibüsleri kalkmaktadır. Ayrıca belediyenin çarşıdan kalkıp (30 dakika arayla) 2.çevre yolunu kullanıp okulumuza kadar gelen 36 nolu Otobüs hattı kullanılabilir.
Servis Bilgisi
Özel servis mevcuttur.
Yerleşim Yeri
Eski Mezitli tarafında Esenbağlar Mahallesi Esen Küme mevkii olarak bilinen bir yerleşim yeridir. Ayrıca Taş Mektep olarak adlandırılan eski okul mahallemizde yer almaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
18 km
Kontenjan Bilgileri
90
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Yerel yerleştirmeye göre öğrenci almaktadır.2021-2022 Öğretim yılı lise 1.sınıf yerleştirmelerinde en düşük diploma puanı 94-ile son öğrenci alınmıştır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Yerleşen öğrencilerimizin % 50 .si yaklaşık %6 ile %15 lik dilimler arasındadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Henüz mezun vermemiştir
Sportif Etkinlikler
Oldukça iyidir.Türkiye derecesi yapan öğrencimiz mevcuttur.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Çalışmalar yapılmaktadır. Derecelerimiz vardır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
FALİYETLERİMİZ VE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR.
Diğer Hususlar
2020-2021 Eğitim Öğretim yılı için 9., 10. ve 11. sınıflarımız mevcuttur.
Yazdır